Kao reality show! Matija Posavec priznao da je primio mito. A Sada najavljuje kandidaturu za međimurskog župana!

BIVŠI međimurski župan Matija Posavec, koji je nedavno uhićen zbog sumnje u korupciju i trgovinu utjecajem u akciji USKOK-a, najavio je svoju kandidaturu za župana Međimurske županije. 

Podsjetimo, priznao je sve što mu istražitelji stavljaju na teret, a to je primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.

Svoju odluku objavio je u javnoj grupi Podrška županu – Matija Posavec, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

“Drage moje Međimurke i Međimurci, svih vas 9 000 članova grupe koji zajedno sa mnom dijelite ljubav prema našem Međimurju. VELIKO VAM HVALA na podršci i brojnim riječima potpore koju mi pružate! Ta podrška je potvrda ispravnog smjera kojim smo zajedno gradili i razvijali naše Međimurje. Međutim, to je, prije svega, obaveza da zajedno i nastavimo. 

“Zbog podrške proizlazi moja obaveza da se kandidiram”

U proteklih dva mjeseca nije bilo ni lako ni ugodno, no za svakoga tko se bavi politikom ili bilo kakvim javnim  poslom jedini poslodavac su građani, oni koji biraju i odlučuju. Upravo zbog te potpore, zbog Vas, zbog podrške koju svakodnevno dobivam u neposrednim kontaktima, porukama, društvenim mrežama i sl. proizlazi moja obaveza da se kandidiram. 

Zbog svega toga prvo Vama najavljujem svoju kandidaturu za župana Međimurske županije na izborima, koju ću i službeno najaviti, zajedno s Vama, sutra (četvrtak) u 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, te Vas pozivam na iskazivanje podrške potpisima birača. 
Vaš  Matija Posavec”, napisao je Posavec.

Podsjetimo, u rujnu je provedena velika akcija u kojoj je uhićeno nekoliko ljudi, a među njima je bio i Matija Posavec. 

Osumnjičen je za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.