HDZ i dalje uvjerljivo prvi, Tomaševiću se potpora gotovo prepolovila!

Iako uz blagi pad od pola posto, HDZ je i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj s 27 posto potpore birača, rezultati su to najnovijeg CRO Demoskopa za studeni. Istraživanje za RTL je provela agencija Promocija plus.

Rejting stranaka SDP i Možemo! i dalje vode mrtvu utrku za drugo mjesto – u studenom je SDP na 16 posto (u listopadu bio na 16,1 posto), a MOŽEMO! na 15,9 (u listopadu bili na 17,1 posto). Kod sve tri prve opcije vidljiv je pad potpore, dok MOST u studenom bilježi rast. Sada su na 8 posto (u listopadu bili na 6,7 posto). Raste i Domovinski pokret s novim predsjednikom, no do 5 posto (u listopadu bili na 3,7 posto).

Svi ostali su daleko; od HSS-a (studeni 1,3 posto – listopad 1,3 posto), preko FOKUS-a (studeni 1,3 posto – listopad 1,2 posto) , CENTRA s novim predsjednikom Ivicom Puljkom (studeni 1,2 posto – listopad 1,2 posto), a isti rejting imaju i Hrvatski suverenisti (studeni 1,2 posto – listopad 1 posto). Još niže je ŽIVI ZID (studeni 1,1 posto – listopad 1,2 posto), pa IDS (studeni 1 posto – listopad 1,1 posto), svi ostali su ispod toga, a bazen neodlučnih i dalje je širok – 15,5 posto.   Najpozitivniji političari Za najpozitivnijeg političara birači su odabrali predsjednika Zorana Milanovića (studeni 23,7 posto – listopad 21,9 posto). Nakon sukoba s Vladom četvrtina građana vidi ga u pozitivnom svjetlu. Upravo je premijer, kojeg je predsjednik nazvao ‘hodajućim državnim udavom’, ostao drugi izbor. Uz blagi pad rejtinga, Andrej Plenković najpozitivac je za gotovo 17 posto ispitanika (u listopadu bio na 17,5 posto)

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-i-dalje-uvjerljivo-prvi-tomasevicu-se-potpora-gotovo-prepolovila-1537376 – http://www.vecernji.hr