Novo uređenje cesta u općini Antunovac!

Uređenje naselja, posebice cestovne infrastrukture, projekti su koje je uspješno okončala antunovačka općinska uprava. Zanovili su nekoliko ulica u naseljima Antunovac i Ivanovac, a prema riječima općinskog načelnika Davora Tubanjskog riječ je o obnovljenoj cesti u Dugoj ulici u Ivanovcu i rekonstruiranoj nerazvrstanoj cestu u Crkvenoj ulici u Ivanovcu i još jednoj cesti u Ulici Tina Ujevića u Antunovcu.

– Nismo na tome stali, mijenjamo vizure naših naselja da nam budu urednija i ljepša, pa smo sanirali i nerazvrstanu antunovačku cestu u Kolodvorskoj ulici. To je vrlo vrijedna investicija koju smo poduzeli kako bi nam naselje izgledalo ljepše, a prometovanje udobnije i sigurnije. Za ovaj projekt osigurali smo sufinancirajuća sredstva. Naime, projekt je koštao nešto više od pola milijuna kuna, a od toga je približno 91.000 kuna dobivena nepovratno kroz sufinanciranje Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. U sklopu realizacije ovog cestovnog projekta modernizacije naših prometnica obnovili smo 300 metara ceste – pojašnjava načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski.

Tubanjski dodaje da općinska uprava nastavlja s osiguravanjem sredstava za projekte podizanja razine kvalitete javnih komunalnih usluga radi ujednačavanja komunalnog standarda u svim dijelovima u općinskim naseljima kako bi mogli preurediti preostale ceste koje zahtijevaju obnovu. Uz to su u planu i neki drugi projekti koji se tiču zanavljanja komunalne infrastrukture.