Dežulovićev tekst na N1 pod naslovom ‘Je** vas Vukovar‘ zgrozio Hrvatsku!

Novinar i kolumnist Boris Dežulović napisao je za portal N1 Televizije kolumnu pod naslovom ‘Je** vas Vukovar‘ na koju su ljutitim priopćenjem reagirali iz Domovinskog pokreta.

– Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava, pišu iz Domovinskog pokreta.

U nastavku priopćenja spomenuli su i uklanjanje murala u Zagrebu.

– Nakon nasrtaja ultra lijeve platforme Možemo na murale Vukovara, doživjeli smo i vulgarni ispad beogradskog potrčka i bivšeg feralovca na grad Vukovar. Ni manje ni više, nego na televiziji koja je u procesu traženja nacionalne koncesije. Takav ispad ne možemo čak ni citirati, jer tu količinu psovki medijski prostor ne zaslužuje. Napominjemo da prostačko vrijeđanje, psovke, govor i širenje mržnje ne spadaju, kako u slobodu govora, tako ni slobodu i autonomiju medija, pišu iz Domovinskog pokreta.

Od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija zatražili su “hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio”.

– Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta, pišu iz Domovinskom pokreta.

– Borisu Dežuloviću predlažemo da u svom dragom Beogradu pokuša napisati sličnu kolumnu pod naslovom: J…. vas žrtva Kragujevca. Pa da vidimo hoće li mu to itko objaviti. Posve smo sigurni da bi u tom slučaju bio zauvijek uklonjen iz javnog prostora. U trenucima dok je državni vrh zaokupljen banalnim međusobnim prepucavanjima, ne možemo se oteti dojmu da se koriste pojedine platforme za medijsko ponižavanje i okupaciju Republike Hrvatske. Probudimo se dok nije kasno!, poručuju iz priopćenju.

Na priopćenje iz Domovinskog pokreta reagirala je i N1 Televizija.

– Reakcije na autorski tekst Borisa Dežulovića u kolumni objavljenoj na internetskom portalu N1 info nemamo namjeru komentirati, a time polemizirati sa stranačkim priopćenjima, pozivima na cenzuru ili javnu osudu.

N1 ne cenzurira autorske kolumne, a u njoj stoji jasna napomena: “Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije N1info”, kažu s N1 Televizije.