Trpimir Goluža: Tomašević i Možemo izvršili su desant na trafostanicu u Zagrebu

Bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore i zastupnik Mosta u Gradskoj skupštini Zagreba Trpimir Goluža bio je gost N1 Studija uživo. Pričao je o temi uklanjanja murala na Laništu, dugu Grada Zagreba, a osvrnuo se i na cijepljenje trudnica.

Kaže da je temu murala u Zagrebu u fokus stavio upravo Tomašević.

“On osobno i ljudi iz njegove platforme izvršili desant na trafostanicu u Zagrebu i tamo izbrisali mural koji se odnosi na Vukovar”, govori.

Respekt prema Praljku

Kaže i kako ima respekt prema generalu Praljku.

“Što se tiče murala Vukovaru, zbog kojeg smo sve pokrenuli, tu smo zadovoljni. Što se tiče murala generala Praljka, po tom pitanju sam u potpunosti suglasan s predsjednikom RH koji je rekao da ima određeni respekt prema generalu Praljku pa i ja osobno imam prema njemu respekt”, dodaje.

Dug Grada Zagreba

Govoreći o dugu Grada Zagreba, kaže da svoje mišljenje o tome može formirati na temelju objektivnih podataka, ali da oni (gradski zastupnici) te podatke nisu dobili.

“Ono što smatram važnim, kako u budućnosti uprava vidi to poslovanje. Čini mi se da mnogi u gradskoj upravi ne shvaćaju da je Zagrebački Holding postao prepumupna stanica za ispumpavanje novca iz Grada Zagreba prema Holdingu”, rekao je.

Cijepljenje u trudnoći

Potom se Goluža, inače ginekolog, složio se da je veliku buru u javnosti oko cijepljenja izazvala nespretna izjava profesorice Markotić.

“Svim ženama koje su trudne sukladno smjernicama koje mi dobivamo od naših europskih asocijacija, sugeriram da se cijepe. Naravno, postoje određene situacije u kojima trudnice trebaju izbjegavati cjepiva, a to su situacije u kojima su cjepiva općenito kontraindicirana. Sugerirao bih trudnicama ako je ikako moguće da se cijepe tijekom trudnoće. Naravno, bilo bi bolje da se cijepe prije trudnoće. Treba se u svakom slučaju cijepiti jer će cijepljenje zaštiti ni samo od bolesti, nego i jače kliničke slike”, kazao je.