Tomašević naredio brisanje murala posvećenog Vukovaru! Pa krivnju pokušao svaliti na HEP!!

Krivnju za brisanje murala na zagrebačkom Laništu posvećenog Vukovaru gradonačelnik Tomislav Tomašević i Možemo pokušali su svaliti na HEP, ali da to nije baš tako jasno je iz dokumenta koji je objavio Velimir Bujanec.

Naime, nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo.

TOMAŠEVIĆ JE KRIVNJU ZA UKLANJANJE MURALA BBB-a POKUŠAO SVALITI NA HEP, ALI BUJICA IMA DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA JE LAGAO: Nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo!


Tomislav Tomašević i drugovi iz Možemo danas su tijekom zasjedanja Gradske skupštine Grada Zagreba krivnju za uklanjanje murala BBB-a u Novom Zagrebu, pokušali svaliti na HEP. Dio oporbe, uključujući i Most, nasjeo je na tu priču, međutim, Bujica ima ekskluzivne dokumente i e-mail korespodenciju koja dokazuje posve suprotno!


Komunalna redarka Tatjana Banek iz nadležnog gradskog ureda, potpisala je nalog za uklanjanje murala još 09. listopada ove godine. HEP-u su naložili da u roku od 10 dana po primitku naloga, sa svoje trafostanice, žurno ukloni “mural neprimjerenog sadržaja”…
Mural BBB-a je komunalnom redarstvu kao “neprimjeren” prijavio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislav Vukoja, izabran s liste Tomaševićeve ekstremno lijeve platforme Možemo. Bujica posjeduje e-mail korespondenciju koja to i dokazuje.
U Novom Zagrebu upravo je u tijeku obnova murala, a na mjestu događaja okupilo se više stotina građana, među kojima dominiraju pripadnici BBB-a i hrvatski branitelji.

FOTO: Preslik dokumenta nadležnog gradskog ureda s potpisom komunalnog redara, iz kojeg se jasno vidi da je Tomaševićeva vlast naložila uklanjanje murala BBB-a…”, objavio je Velimir Bujanec na Facebooku.

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom gaju”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Rekao je kako su se na trafostanici donedavno nalazila dva murala. Jedan koji je bio “problematičan”, jer je bio posvećen Slobodanu Praljku, i drugi koji je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice.