Zagrebačka vlast niže gafove, a tko im pegla imidž? Ime mu je Josip Jagić, plaća ga Možemo

Nazovi Jagića! Tako otprilike glasi najčešći odgovor posljednjih nekoliko mjeseci među novinarima kada se jedni drugima požale da od Grada Zagreba slabo, s odgodom od mjesec dana, ili nikako dobivaju odgovore na postavljena pitanja. Isti odgovor može se čuti i u razgovoru s nekima od opozicijskih zastupnika u Skupštini Grada.

Jagić je Josip. Prema podacima Poslovne Hrvatske, vlasnik tvrtki Signal Media i Melden komunikacija. Jagić nije zaposlenik Grada, ali do njega dolaze novinarski upiti upućeni na gradsku adresu.

Ne zvuči logično, ali je tako. Grad trenutno nema glasnogovornika, pod Uredom gradonačelnika postoji Sektor za informiranje čija je voditeljica Ana Gojanović Rakić, a natječaj za gradskog PR-a je u tijeku.

Što točno radi Jagić, za što je angažiran i tko ga plaća, pitali smo u Gradu. Odgovoreno nam je da ga plaća Možemo!, a da se za sve ostale upite obratimo njemu.

‘Vidio sam upit’, kazao nam je Jagić.

‘Kako ste vidjeli upit ako niste zaposlenik Grada?’ zanimalo nas je.

‘Dobijem neke upite kada se žele posavjetovati’, odgovorio nam je.

‘Samo neke ili sve koje šalju novinari?’ pitali smo dalje.

‘Samo neke, kada se treba posavjetovati. Grad ima odjel za informiranje. Savjetnik sam gradonačelnika i stranke Možemo!. Dio sam tranzicijskog tima i mislim da ću se povući kada Grad izabere glasnogovornika. Ostat ću samo savjetnik Možemo!’, pojasnio je svoj status.

Upitan tko je kriv za gafove gradske uprave u komunikaciji s javnošću proteklih tjedana; od najave pa povlačenja ideje o smanjivanju stipendija studentima invalidima, kao i najave prodaje gradskih poslovnih prostora i garaža onima koji ih koriste, da bi se ista točka povukla s dnevnog reda Skupštine, kazao je da ta pitanja ne bi komentirao.

Dodao je da se na natječaj za glasnogovornika nije javio i da suradnja s Možemo! nije definirana u određenom vremenskom roku. O vrijednosti ugovora s Možemo! nije želio govoriti.

Odgovor na pitanje o tome koliko se ljudi javilo na natječaj, koliko ih je zadovoljilo osnovne uvjete, kada će glasnogovornik ili glasnogovornica biti izabrani i još neka pitanja potražili smo u Gradu, ali nam je rečeno da s obzirom na to da je natječajni postupak još uvijek u tijeku, nisu u mogućnosti dati odgovore na njih.