HSLS: Zašto Tomašević baca u vjetar 50 milijuna kuna!

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i HSLS-ov gradski zastupnik Kristijan Jelić održali su danas konferenciju s temom prodaje grqadskih nekretnina i gospodarenja otpadom

Zašto grad ne prodaje prostore koji mu stvaraju trošak, a tek onda one koji su u funkciji, zapitali su se HSLS-ovi zastupnici Kristijan Jelić i Darko Klasić na konferenciji za medije.

Na presici su pozdravili povlačenje odluke gradonačelnika Tomaševića o prodaji 17 gradskih prostora i 11 garaža te dodali kako je u vlasništvu grada 500 poslovnih prostora van funkcije. Gradsku upravu pozvali su i da građanima omogući pristup registru stambenih i poslovnih nekretnina u vlasništvu Grada koje nisu u funkciji aktivnog korištenja.  -Zagreb treba odrediti strateški ključne projekte kojima će upravljati. Kvatrić, Zagrepčanka, Gredelj, Nada Dimić, Paromlin, Hipodrom, Zagrebački velesajam, odnosno cjelokupan Zagreb na Savi, neki su od mogućih prostora u pogledu kojih postoji prilika za privlačenje privatnih ulaganja u okviru transparentnih međunarodnih natječaja i na temelju konzultacija s građanima – poručili su Klasić i Jelić. 

Kritizirali su i najavljeno osnivanje radne skupine za gospodarenje otpadom naglasivši kako u vlasništvu grada postoji tvrtka, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom, koja se bavi tom problematikom.

-Gradonačelnik uporno nastavlja s uspostavom paralelnog sustava upravljanja u Zagrebu, pa je na tom tragu i osnivanje radne skupine za gospodarenje otpadom. U obrazloženju se navodi da je glavna zadaća radne skupine osmišljavanje novog koncepta gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu.  ZGCO je osnovan da implementira postojeći koncept na temelju već izrađene studijsko-projektne dokumentacije i ishođene dozvole za sortirnicu i kompostanu. Znači li to da će Zagreb baciti u vjetar više od 50 milijuna kuna, koliko je grad već uložio u pripremu postojećeg koncepta za gospodarenje otpada – zapitali su se HSLS-ovci.