KRIZA U SPLITU! Traži se raspuštanje Gradskog vijeća, Ivošević pobjesnio, Kuzmanić: ‘Neću slušati ove piz***ije‘

Teatralno.

Tako je počela sjednica Gradskog vijeća, tek peta po redu u ovom mandatu.

Nadopunu dnevnog reda zatražio je Igor Skoko u ime kluba vijećnika stranke Centar:

Smatram da je ovo presedan, vladajući zazivaju raspuštanje samih sebe‘ – rekao je Vice Mihanović

Predlažem da se uvrsti točka u kojoj ćemo odlučivati o donošenju odluke o raspuštanju Gradskog vijeća, šokirao je okupljene, objašnjavajući ovo nedostatkom povjerenja među vijećnicima.

U Zakonu o lokalnim izborima točno piše kada se Vijeće može raspustiti, naglasio je Jakov Prkić, nabrojavši sve stavke. Skoko nije prihvatio njegovo pojašnjenje, vjerujući kako usprkos “pravnoj praznini” to je ipak moguće.

Vice Mihanović: Smatram da je ovo presedan, vladajući zazivaju raspuštanje samih sebe. Od početka je njihovo javno djelovanje upućivalo na ovo pretpostavljam da je razlog – posljednje afere za koje je odgovoran gradonačelnik, loše je krenulo od postavljanja svojih donatora i financijera u nadzorne odbore, nastavilo se izborom direktora gradskih tvrtki, pa sad pogodovanje jednoj tvrtki, nismo doživjeli da se krene putom kojim su građani odabrali. Nemojmo zavaravati sugrađane – neka se vijeće raspusti, gradonačelnik da ostavku i idemo na izbore.

Igor Stanišić: Sličnog sam razmišljanja, ne bojim se novih izbora, svakom mogu pred oči, ajmo bit pošteni i dodati da se raspuštaju i gradonačelnik i njegovi zamjenici

Davor Matijević: iznenađen sam i nisam toliko, sve što ste radili je promidžba, u kampanji ste, činite ovo vijeće nefunkcionalnim, igrokaz – zbog čega? Imate obraza inicirati nove izbore? Tko vas koči? Ukoliko želite stvarne izbore dajete ostavku, ne skrivajte se iza PR Reljkovića i lex šerifa, da ste bili korektniji i KK Split bi prošao na sjednici.

– Nitko neće trgovati sa Stano-upravom – kazao je Bojan Ivošević i ljutito napustio vijećnicu.

– Ne mogu slušat ove pi*darije – kazao je drugi dogradonačelnik Antonio Kuzmanić i “izletio” vanka.

Ante Franić je kazao: Ne mogu virovat da je ovo došlo ovako brzo. Gradončelnik nema hrabrosti, u taj proces gura svog poslušnika Skoku. Podnesite ostavku izađite na izbore, pasti će vam teret s leđa, dobar ste profesor, ali izabrali ste loše suradnike. Od stabla ne vidite šumu. Trebali ste izabrati pravi tim, dogradonačelnik vam je uličnog narativa.

Moramo se odmoriti, a nismo nipočeli!

– Nitko se ne boji izbora, očekujem da ćete je jednoglasno podržati, dodao je Skoko.

– Moramo se odmoriti, a nismo ni počeli! – kazao je predsjednik Vijeća Jakov Prkić.