Ivan Anušić “Današnje vodstvo HDZ-a i tadašnje sasvim drugačije vode i stranku i državu”

Ivan Anušić “Današnje vodstvo HDZ-a i tadašnje sasvim drugačije vode i stranku i državu”

Osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić gostovao je u N1 Studiju uživo.

Predstavio je projekt koji omogućava školski obrok za svakog učenika na području cijele županije Projekt je vrijedan preko 18 milijuna kuna, a financira ga županija te dijelom i jedinice lokalne samouprave. “Sve osnovne škole opremljene su kuhinjama i blagavaonicama. Namirnice se nabavljaju od lokalnih proizvođača, po principu s polja na stol. Hrana se dobiva od lokalnih OPG-ova. Ključno je da djeca dobiju kvalitetnu hranu”, rekao je Anušić.

Koliko je djece prije toga bilo bez obroka, ne zna se. “Možete samo zamisliti kako se osjećaju djeca za koju nema osiguranog obroka jer im roditelji nisu mogli priuštiiti”, govori župan, poručivši da od ovog projekta neće odustati – nadograđivat će ga.

“Tadašnji premijer je zlouporabio povjerenje i zasluženo je kažnjen”
Komentirao je i jučerašnju presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

“Sud je donio presudu, a Vrhovni sud potvrdio na kraju krajeva. Mi poštujemo presudu, kazna će se platiti. Ono što je netko činio tada kada je činio, neka za to odgovara. Individualna je krivnja. Današnje vodstvo HDZ-a i tadašnje vodstvo sasvim drugačije vode stranku i državu. Nitko nije imun na sudske progone i presude i to je sada i vidljivo. Sad imate dokaz da pravosuđe nije HDZ-ovo”, rekao je Anušić pa dodao:

“Sadašnji predsjednik stranke došao je 2012. u HDZ, ja sam došao 2011. Tadašnji premijer je zlouporabio povjerenje i zasluženo je kažnjen. Nitko od članova ne treba snositi odgovornost zbog toga što je netko zloubotrijebio njihovo povjerenje.”

(Izvor:N1-Hrvatska.hr)