Ravnatelj Srebrnjaka o Tomaševiću i “Možemo!”: ‘Tražili su da ne sudjelujem u Hodu za život…’

Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne, napisao je Richter.

Dr. Darko Richter, nesuđeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, koji se povukao iz te utrke nakon što su u medijima izašle njegove kontroverzne izjave, u statusu na Facebooku iznio je što su od njega tražili “dok su ga vagali” za mjesto ravnatelja bolnice.

Piše da su tražili da ne istupa javno već da nastupe “koordinira s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem”.

“Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne”, piše Richter u svom statusu na Facebooku.

‘Najvažniji im je bio ideološki okvir’

“Ponavljali su kako se dijametralno svjetonazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista. Najvažniji im je bio ideološki okvir. Sve im se na tome ruši. Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: ‘cijela politika je kadrovska politika, i ništa više’; tako je nekako govorio)”, napisao je Richter.

“Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna, a kada dođe politički komesar, ili neki katolik za kojeg će nam javiti s portala index-hr da je to pravi katolik kakvog treba tražiti, ta će ih rupa doći glave – financijski. Prokušani kadrovi na Srebrnjaku će se pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su sami otvorili. Ma bit će to zanimljivo”, zaključuje u svom statusu dr. Richter.

Podsjetimo, Richter se prošlog tjedna povukao iz postupka imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak nakon što su se u javnosti pojavile njegove izjave da je umjetna oplodnja “silovanje u epruveti” te da se u njegovoj obitelji uvijek govorilo “ne vjeruj Srbinu”.