Radić: Ubrzanje građevinskih dozvola! Niz projekata za Osijek!

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka imala je niz točaka za kojima šira javnost nema osobitog interesa, kao izglasavanje statuta svake od osnovnih škola ponaosob, pozornost je bila usmjerena na ‘aktualac’ i točku dnevnog reda o očuvanju 15 stabala platane na Čepinskoj cesti, mjestu gdje će se graditi podvožnjak. Točka je naravno bila šireg aspekta i stabla će se u perspektivi čuvati, no ne kao spomenička baština. A u konkretnom slučaju podvožnjaka, odlučeno je kako će se 5 stabala sačuvati, 10 mora biti rušeno, jer podvožnjak predstavlja značajno vitalniji interes. Kada su stabla sađena, nije bilo potrebe za širokom cestom, među ostalim je rečeno, u značajno opširnijoj elaboraciji, a u čemu se zapravo može sažeti razumljivo pojašnjenje razvoja Osijeka, dinamike života, broja vozila, odnosno kako Osijek, ali i niti jedan drugi grad, nije isti kao prije 30-40-50 godina.

Pitanje o ubrzanju izdavanja građevinskih dozvola, na što je gradonačelnik Ivan Radić poentirao objavom informacije o raspisanom natječaju Gradske uprave za 6 diplomiranih građevinaca, kojima će zadatak u Odjelu za urbanizam biti ubrzanje izdavanja dozvola. Natječaj je otvoren, prijave dobrodošle.

U međuvremenu, poznato je, raspisan je natječaj za 5 komunalnih redara, jer postojećih 5 je bilo premalo za 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Četiri su izabrana, jedan je odustao, slijedi natječaj za još 4 komunalna redara, također je rekao Radić, držeći da će tim brojem grad biti “pokriven”.

Pitanje i imenovanja direktora gradskih poduzeća, zašto su pojedina poduzeća dobila nove direktore, na temelju kojih kriterija… Odgovoreno je kako su starima istekli mandati, Nadzorni odbori poduzeća predložili su nove kandidate koji ispunjavaju uvjete i koji su imenovani. A u pojedinim poduzećima direktori su ostali, jer su ih mjerodavni smatrali odgovarajućima za te pozicije. Bivši dogradonačelnik Boris Piližota izrazio je nezadovoljstvo odgovorom, na što je Radić naglasio da su pojedini ostali jer se njima izrazilo zadovoljstvo.

(Izvor:RegionalnaHrvatska.hr)