Slučajevi Holdinga i Srebrnjaka ukazuju na isti problem: Tomašević i “Možemo!” ustraju na vlastitim pogreškama!

Odgovor na ovo pitanje je nesumnjivo pozitivan i to je sve što u biti treba reći o odluci Upravnog vijeća te bolnice da za ravnatelja izabere doktora Darka Richtera. Čovjek koji umjetnu oplodnju naziva “silovanjem u epruveti”, koji govori o protivljenju ljudskom i Božjem naumu i mučnom ugađanju “nametnutim principima liberalizma i nazovi napretka” na mjestu ravnatelja Dječje bolnice jednostavno je krajnje problematičan izbor.

Njegovi stavovi su diskriminirajući upravo prema dijelu potencijalnih pacijenata o kojima bi bolnica trebala skrbiti. I zato je izbor dr. Richtera na ovu funkciju jednostavno kolosalan kadrovski promašaj.

Topljenje kredita

A tu onda polako dolazimo na područje politike. Prije svega, valja se osvrnuti na zanimljiv stav dr. Bore Nogala, koji je bio jedan od kandidata za ravnatelja, ali nije prošao. I koji sad, bez problema, hladno poručuje gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da, ako želi biti pravedan i pošten, mora smijeniti cijelo Upravno vijeće Srebrnjaka.

Nema, valjda, poštenja i pravde dok se ne izabere ekipa koja će progledati i vratiti njega u sedlo. Fascinantno je kojom brzinom se ljudi ufuraju u svoju mesijansku ulogu i još brže zaborave kako se hitro može otopiti kredit u javnosti koji si nekad stekao.

Gordo odbijanje priznanja pogreške

Dosadašnji razvoj ove situacije, pritom, daje ozbiljno mračne tonove na boju perspektive zeleno-lijevog čelništva u Zagrebu, koja je, praktički do prije tjedan dana, još uživala golemu podršku javnosti. Naime, kao i u nekoliko primjera dosad (krajnje nepripremljena i neozbiljna odluka s građanskim odgojem, raskid s čelnim ljudima Holdinga) se, čini se, pomalja puno ozbiljniji problem od loših kadrovskih odluka.

Radi se o gordom odbijanju priznanja vlastite pogreške. Ne, Tomašević nije najavio uvođenje građanskog odgoja u Zagrebu od sljedeće školske godine. Ne, nije bila pogreška izbor imenovanje Vukovića i Samodola na čelo Holdinga da bi ih se, samo stotinjak dana razriješilo zbog neslaganja oko koncepta razvoja firme. I ne, nije problem kad se, kao odluku struke, lakonski otpisuje imenovanje čovjeka čiji su stavovi diskriminirajući prema dijelu djece na mjesto ravnatelja dječje, ej – dječje bolnice.

(Izvor:Telegram.hr)