Nastavlja se urušavanje Domovinskog pokreta: Članovi u Dalmaciji svi odlaze iz DP-a!

Nakon posljednje sjednice splitsko-dalmatinske Županijske skupštine devetero vijećnika Domovinskog pokreta zatražilo brisanje iz stranke.

Nikola Grabovac, član Predsjedništva DP-a, županijski vijećnik, Draško Kuliš, kaštelanski gradski vijećnik, Tihomir Bečko, soliski gradski vijećnik, Mirjana Babić, sinjski gradski vijećnik, Mislav Maršić, imotski gradski vijećnik, Hrvoje Domazet, vijećnik u Hrvacama, Anamarija Grabovac, vijećnica u Prološcu, Ivan Lončar, vijećnik u Zagvozdu te Dino Ercegović, vijećnik u Dugom Ratu, ubuduće će djelovati kao – nezavisni, javlja Dalmatinski portal.

‘Nemilim događajima s treće konstituirajuće sjednice županijske skupštine kada su dva vijećnika izabrana na listi Domovinskog Pokreta postupili suprotno odlukama nacionalnog i županijskog Predsjedništva DP-a započeo je proces propadanja DP-a u našoj županiji. Umjesto sankcioniranja nedopustivog nepoštivanja odluka stranačkih tijela.

Stranka se odlučila za drugačiji smjer koji DP vodi u zagrljaj HDZ-u i HGS-u, što nam je kao stranci, ali i članovima, bilo neprihvatljivo od samog početka. U razloge ovog političkog zaokreta nećemo ulaziti, već je to pitanje za vodstvo DP-a. Ono što je bitno jest da mi koji smo sudjelovali u stvaranju i u radu DP-a u posljednjih godinu dana u našoj županiji nismo htjeli ići ovim smjerom te da se nismo uključili u politiku naše županije kako bismo bili smokvin list vladavine Ante Sanadera i Željka Keruma. 

Stoga Vas obavještavamo kako ćemo zatražiti brisanje iz članstva u Domovinskom Pokretu i kako ćemo svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici, surađujući sa svima onima koji žele dobro Hrvatskom narodu, sa svima onima kojima su osnovne ideje DP-a još uvijek glavni pokretač za politički rad, a ne s onima koji sitnom političkom trgovinom žele profitirati na ovaj ili onaj način. Za očekivati je da će Domovinski pokret u narednom razdoblju napustiti još vijećnika i dužnosnika, kako u našoj županiji, tako i diljem Hrvatske, poručili su zajedničkim priopćenjem.

Dodali su kako je Domovinski pokret nastao kao logičan slijed iznimnog rezultata na predsjedničkim izborima. 

‘Osnivanjem Pokreta okupio se veliki broj ljudi jasnih stavova kojima je dosadašnja politička elita predstavljala sve ono negativno što je Hrvatsku u posljednjih 20 godina vodila u pogrešnom smjeru i sprječavala provođenje istinskih reformi koje su nam potrebne kako bi Hrvatska postala moderna, uspješna i suverena država 21.-og stoljeća.

Kroz svoj rad i kroz kampanje definirali smo ključne probleme naše države, ali i naše, Splitsko-dalmatinske, županije. U  svom radu smo nudili i konkretna rješenja za sve probleme inzistirajući na politici sa stavom, ne vrijeđajući nikoga. Jasno smo definirali ključne probleme i aktere trenutne političke scene koji su doveli našu županiju u trenutnu situaciju.

Županija smo koja prednjači po nezaposlenosti, koja ne koristi Europske fondove u dovoljnoj mjeri, koja nema adekvatnu infrastrukturu za 21. stoljeće, koja nema riješen problem zbrinjavanja otpada, kojoj Zagora i otoci demografski propadaju, koja nema jasan plan održivog razvoja. U svemu tome, dosada smo imali potporu vodstva Domovinskog pokreta koja se u posljednjih mjesec dana izgubila’, stoji u priopćenju.