Radić: Nove stipendije Grada Osijeka za učenike i studente! Od 600 do 1.200 kuna!

Visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom Natječaju iznosi za učenike 600,00 kuna mjesečno, a za studente 1.200,00 kuna mjesečno.

Grad Osijek objavio je Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja i studentima koji su upisani u studijske programe iz STEM područja znanosti za školsku godinu 2021./2022. – objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Osijeka, a uz čitav niz kondicija i ‘pravila igre’ oko javljanja na natječaj.

Za školsku godinu 2021./2022. dodijelit će se najviše 32 stipendije učenicima od čega će se najmanje 75% odobriti za deficitarna zanimanja ako kandidati ispunjavaju uvjete iz natječaja  i 52 stipendije studentima od čega će se najmanje 25% stipendija  odobriti darovitim studentima, 25% stipendija studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja, a  50% stipendija studentima koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti uz ispunjavanje  uvjeta iz natječaja – dodaje se u Natječaju.

Visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom Natječaju iznosi za učenike 600,00 kuna mjesečno, a za studente 1.200,00 kuna mjesečno.

Prosjek ocjena mora biti najmanje 4,50 za darovite učenike, 3,50 za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, a kod studenata je važno imati prosjek ocjena prethodne godine studija najmanje 4,00 za darovite studente, – najmanje 3,50 za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i studente koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti.

Valja još znati da su deficitarna zanimanja srednje stručne spreme su:  

Zidar / zidarica

Tesar / tesarica

Armirač / armiračica

Krojač/krojačica

Vozač / vozačica motornih vozila

Bravar / bravarica

Limar / limarica

Stolar / stolarica

Dimnjačar / dimnjačarka

Strojobravar / strojobravarica

Vodoinstalater / vodoinstalaterka

Plinoinstalater/plinoinstalaterka

Mesar / mesarica

Monter/monterka suhe gradnje

Kuhar/kuharica

Elektroinstalater/elektroinstalaterka

Građevinski stolar/građevinska stolarica

Betonirac/betonirka

Medicinska sestra / medicinski tehničar opće njege

Tehničar/tehničarka za očnu optiku

A kod akademske razine obrazovanja:

Logopedija

Edukacijska rehabilitacija

Socijalna pedagogija

Geografija, nastavnički smjer

Rani i predškolski odgoj i obrazovanje

(Izvor:OsijekExpress.hr)