Anušić i Radić na potpisu ugovora vrijednog 127 milijuna kuna: Osijek – Najveće ulaganje u javni prijevoz ikada!

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 127 MIL. KN

Modernizacija tramvajskog prometa vrijedi ukupno 267 milijuna, od čega će se iz EU fondova sufinancirati 200 milijuna

U srijedu je u Osijeku, prigodno na tramvajskoj postaji kod Perivoja kralja Tomislava, organizirano potpisivanje ugovorne dokumentacije za izvođenje građevinskih radova obnove i modernizacije 9,5 kilometara tramvajske pruge, u sklopu kojih će biti izgrađene i 23 tramvajske postaje prilagođene osobama s invaliditetom. Ugovore su potpisali GPP i, kao odabrani izvođač, tvrtka Swietelsky d.o.o.

Ugovor je vrijedan 127 milijuna kuna i dio je realizacije najvećeg projekta modernizacije osječkog javnog prijevoza, vrijednog 267 milijuna kuna, od čega će se iz EU fondova sufinancirati iznos od gotovo 200 milijuna kuna, ostatak najvećim dijelom financira Vlada RH, a preostali dio Grad Osijek. Očekuje se da će radovi početi u svibnju iduće godine, a rok za završetak je godinu dana, odnosno do sredine 2023.

– Grad Osijek uz nove niskopedne tramvaje koje će dobiti kada se obnovi tramvajska insfrastruktura uskoro očekuje i novu autobusnu flotu od 13 autobusa. Želimo biti prvi grad koji ima moderan, udoban, siguran i dostupan javni graski prijevoz. Uz najmoderniji sustav pročišćivača otpadnih voda, vrijedan 227 milijuna kuna, koji također gradimo sredstvima Europske unije, ovo je najveća investicija na području Grada Osijeka, no i dalje ćemo nastaviti provoditi sve projekte iz fondova EU-a kako bismo po mnogočemu bili prvi u Hrvatskoj i slali samo dobre vijesti iz Osijeka – poručio je gradonačelnik Ivan Radić, koji je pozdravio okupljene.

Mario Šapina, direktor GPP-a, naglasio je kako je svrha tih radova podići komunalnu uslugu javnog prijevoza u Osijeku na razinu najrazvijenijih zapadnoeuropskih zemlja tako da vožnja javnim prijevozom bude sigurnija, komfornija, pouzdanija i s pozitivnim efektima za okoliš.

– Nakon što je nedavno potpisan 58 milijuna kuna vrijedan ugovor s tvrtkama Končar i Colas rail Hrvatska, koje će graditi gornju kontaktnu mrežu i trafostanice, ovim ćemo ugovorom obnoviti postojeće dionice tramvajske infrastrukture koje su analizom detektirane kao loše: od Trga A. Stračevića do Trpimirove i Kanižlićeve ulice, kompletnu rutu starog “kolodvorca”, dio ulaza prema Vinkovačkoj ulici i dio Strossmayerove ulice kod Višnjevca. S obzirom na to da postojeća infrastruktura nije prilagođena niskopodnim tramvajima, obnova navedenih dionica preduvjet je za njihovu nabavu kako bi mogli sigurno i komforno prometovati – rekao je Šapina.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako će modernizacija tramvajske infrastrukture pridonijeti kvalitetnijem životu onih koji žive u Osijeku i onih koji u njega dolaze.

– Ovo je najveće ulaganje u tramvajsku infrastrukturu otkako ona postoji u Osijeku, stoga čestitam Gradu Osijeku i svima koji sudjeluju u ovom projektu, zahvaljujem Ministarstvu, koje je uspjelo izgurati ovaj projekt, i nadam se ubrzo jednom od najmodernijih sustava javnog prijevoza ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire – rekao je Anušić.NOVI NISKOPODNI TRAMVAJI DO 2026.

”Tražili smo 24 nova niskopodna tramvaja, surađujemo s Ministarstvom i predstavnicima Europske komisije koji ocjenjuju projekte, i idemo u smjeru realizacije tog projekta. Hoćemo li ih dobiti u jednoj ili dvije faze, nešto je što zajednički dogovaramo uz pomoć resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, no o tome će u konačnici odlučiti Vlada. Iako nije zahvalno odrediti konkretan rok, dio tramvaja očekujemo do 2026. godine, to je ono na što ciljamo i što je, prema mojem mišljenju, ostvarivo”, rekao je direktor GPP-a Mario Šapina.Ivan Radić – Gradonačelnik Osijeka

Ovo je najveća investicija na području Grada, no i dalje ćemo nastaviti provoditi sve projekte iz fondova EU-a kako bismo po mnogočemu bili prvi u Hrvatskoj i slali samo dobre vijesti iz Osijeka.

(Izvor:GlasSlavonije.hr)