Grbin o SDP-ovcu koji je plakao i uvjeravao da mu prijete smrću: ‘Ne osjećam se izigrano, nego blesavo’

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, komentirao je nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a akciju policije i USKOK-a u Čakovcu, u kojoj je uhićen SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač. Kazao je kako svatko tko je kriv za kaznena djela za to mora odgovarati, bez obzira iz koje je stranke te da očekuje da se postupci provedu protiv svih koji krše zakon, prenosi N1

Na pitanje osjeća li se izigrano budući da je tješio Kovača koji je sada prema tvrdnjama USKOK-a, inscenirao prijetnje o kojima je usred izborne kampanje uz suze govorio na konferenciji za medije, Grbin je odgovorio negativno ali je istaknuo da se osjeća “blesavo”.

Kolege kojima se prijetilo sada u nepovoljnom položaju

“Mi smo mu došli dati potporu i da smo u toj situaciji, to bih ponovno učinio, jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati. Prijetnja u političkom životu nije dopuštena. Međutim, ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se to doista dogodilo, onda je to loše. Izigran? Ne, ali blesavo da”, rekao je Grbin.

Dodao je potom kako postupak protiv njegova stranačkog kolege nikako nije ugodan osjećaj. “Dok ne razgovaram s kolegom, ne mogu znati kakva će mu biti sudbina. Ja ću s kolegom Kovačem razgovarati, a nakon tog razgovora obavijestit ću stranačka tijela, a onda nakon toga i javnost”, rekao je Grbin.