Iz HDZ-a odgovorili Biljani Borzan nakon njezine primjedbe: “Neka brine o vlastitim luzerima..”

‘Vlada RH predvođena Andrejem Plenkovićem osigurala je rekordni novac iz Fonda za solidarnost‘, poručili su.

Iz HDZ-a su reagirali na izjavu europarlamentarke Biljane Borzan, koja je gostujući u N1 studiju uživo rekla da se premijer Andrej Plenković “u luzerskoj situaciji išao prikazati frajerom”.

“Tvrdili su da ‘Hrvatska neće dobiti sredstva za obnovu jer se zahtjev neće stići poslati Europskoj komisiji’, no Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem osigurala je rekordni novac iz Fonda za solidarnost Europske unije za sanaciju posljedica potresa i u Zagrebu i na Banovini.

Stoga dežurna ‘dušebrižnica’ Biljana Borzan ne mora brinuti o iskorištavanju tih sredstava za koja smo se izborili, jer će sva, do posljednjeg centa, biti – iskorištena. Isto kao što smo i ugovorenost sredstava iz fondova Europske unije od mizernih 9%, koliko je imala SDP-ova Vlada, podigli na – 122 posto!

Neka gđa Borzan, kojoj se stranka raspala ne samo u Slavoniji, više brine o sunovratu SDP-a i vlastitim luzerima!”, poručili su iz HDZ-a.

Podsjetimo, Borzan je komentirala to da je šef Fonda za obnova Damir Vanđelić otkrio je da je od 650 milijuna kuna, na obnovu od potresa dosad potrošeno samo 40 milijuna te da, nastavi li se ovim tempom, novac nećemo uspjeti potrošiti.

“Premijer se u luzerskoj poziciji išao prikazati frajerom koji može dići slušalicu, nazvati predsjednicu EK-a i riješiti stvar. A radi se o tome da smo se dosad pokazali nedovoljno sposobnima da ono što nam je dodijelila EU, a na čemu se temelji i ocjena EU-a o našem gospodaskom rastu, nećemo moći iskoristiti, da nećemo moći iskoristiti tih pet milijardi kuna. Ako je to zaista tako, možda će biti presedan da je neka država tražila produženje rokova za korištenje sredstava iz fonda solidarnosti koji se koristi u hitnim situacijama. I naravno da je za očekivati da ih neka država iskoristi brzo”, komentirala je Borzan, piše N1.