Ivica Lovrić: “Tomašević želi smanjiti broj novorođenčadi i uvesti novu ideologiju!”

Na fotografiji Ivica Lovrić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je izjavio da kreće s uvođenjem građanskog odgoja u zagrebačke škole, zapravo ideološkim preodgojem djece, kao ispunjenjem obećanja iz predizbornog programa Možemo. Tomašević je na konferenciji za medije rekao vezano uz pomoćnike u obrazovanju da mu je “drago da su uspjeli povući novac iz Europskog socijalnog fonda i zbog toga će imati tri puta više pomoćnika u nastavi koji su financirani iz europskih sredstava”. Je li bilo moguće u tako kratkom razdoblju povući novac ili su to zasluge bivše vlasti, tko je najviše napravio oko nabave drobilica i o drugim aktualnim temama razgovarali smo s bivšim pročelnikom Grada Zagreba za obrazovanje Ivicom Lovrićem.

Možemo kreće s ideološkim predogojem djece: Tko vjeruje da im je cilj slobodno i kritičko promišljanje?

“Reći ću slikovito. Gradonačelnik Tomašević se kiti tuđim perjem, što je i inače njegov običaj, a u ovom slučaju za drobilice. Bivši gradonačelnik Milan Bandić je dobio europska sredstva za drobilice i onda Tomašević veli da su to njegove zasluge. Mi apliciramo u europskom socijalnom fondu od 2014. godine do danas.
Ove godine su aplicirana nešto viša sredstva nego prošle godine pa je gradonačelnik zahvaljujući prethodnoj gradskoj upravi dobio i nešto više novca. Da je Tomašević pošten onda bi priznao da se taj posao provodi kontinuirano i provodit će se slijedeće četiri godine. Nema tu nikakvih zasluga gospodina Tomaševića, naprotiv oni su novac ove godine skoro propustili uzeti jer su potrebnu dokumentaciju predali tek zadnji dan, a mi smo ih upozorili da će zakasniti”, kaže Lovrić za Narod.hr.

Tomašević je najavio  i uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja, točnije ideološki preodgoj djece, pa smo Lovrića zatražili komentar na to.

“Ja mislim da je to izmišljanje tople vode, jer se građanski odgoj, Kurikulum građanskog odgoja već provodi u svim hrvatskim osnovnim i srednjim školama, kao međupredmetna tema i nema potrebe za ovime što gradonačelnik Tomašević najavljuje. On nije ništa jasno rekao, to je samo još jedna politička parola, ništa više”, smatra Lovrić.