DORH istražuje zastupnicu SDP-a zbog kriminala, donirala Milanoviću više od 150.000,00 kuna

Istražuje se i njezin brat, kontroverzni poduzetnik koji je već pravomoćno osuđen zbog malverzacija u poslovanju.

”Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku provodi izvide povodom zaprimljene kaznene prijave protiv više osoba zbog kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminalitet”, stoji u kratkom, šturom odgovoru koji je na Telegramov upit o tome postupaju li USKOK ili DORH vezano uz otkriće Telegrama da je saborska zastupnica SDP-a, Marina Bilić Opačak počinila kaznena djela u vrijeme dok je bila direktorica tvrtke Feliks regulacija iz Slavonskog Broda. Šturu informaciju, koja potvrđuje izvide, potpisala je Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu.

Marina Bilić Opačak poznata je po tome da je tvrtka Feliks regulacija, na čijem je čelu bila do izbora za zastupnicu u Hrvatskom saboru, bila najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića.

Ta je tvrtka darovala čak 150.000 kuna!

U međuvremenu, Bilić Opačak izbačena je iz SDP-a, a kad se o aferi u kojoj se našla pitalo predsjednika te stranke Peđu Grbina, rekao je da će stranka istražiti optužbe na njen račun. Nedugo nakon toga isključena je iz SDP-a.

DORH se bavi i njezinim bratom

Među ”više osoba” protiv kojih su krenuli izvidi ”zbog kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminalitet”, neslužbeno smo saznali, nalazi se i brat saborske zastupnice i donatorice predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, Tomislav Opačak.

On je također blizak SDP-u; svojedobno se na unutarstranačkim izborima kandidirao za predsjednika županijske organizacije te stranke, kada je u Brodsko-posavskoj županiji u prvom krugu pobijedio tadašnjeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu. No, u drugom krugu je izgubio. Da ni Tomislav Opačak, kao i njegova sestra, aktualna saborska zastupnica nije lišen političkih ambicija, govori i njegova svojedobna najava kandidature za predsjednika Republike od čega je na kraju odustao.

Kao što je Telegram nedavno pisao, u vrijeme dok je bila direktorica Feliks regulacije, Bilić Opačak u jednom je danu prodala tvrtki Brod iz Podcrkavlja, nekoliko strojeva vrijednih oko pet milijuna kuna, mada je ta tvrtka bila u višemjesečnoj blokadi, a nedugo nakon prodaje strojeva završila u stečaju. No, na taj način, kako se sumnja, fiktivnom prodajom strojeva, tvrtka Feliks regulacija postala je najveći vjerovnik, čime su u stečajnom postupku oštećeni drugi vjerovnici.

(Izvor:Telegram.hr)