Vukušić žestoko prozvao Tomaševića: ‘Nesposobni politikant koji se počeo ponašati poput Bandića kojeg je kritizirao…’

Mediji pišu kako od donedavno najbližih suradnika preminulog gradonačelnika Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj upravi, kao i od vlasnika tvrtki koje su se okoristile u nezakonitim poslovima s Gradom Zagrebom, nova zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem traži da u gradsku blagajnu vrate nešto više od 227 milijuna kuna novca.

Povodom spomenutih medijskih napisa na svom Faceboo profilu oglasio se psihijatar dr. Herman Vukušić, sa zagrebačkog Kliničkog centra Rebro, koji je istaknuo da “medijska mašinerija koja je i dovela na vlast u Zagrebu potpuno nekompetentnog i nesposobnog politikanta, (a koji se za svojeg kratkog mandata već debelo počeo ponašati kao njegov pokojni prethodnik na čijoj se kritici sam uzdigao) nastavi o Tomaševiću i dalje stvarati mit kao sposobnom gradonačelniku i uspješnom lideru”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

DEMAGOGIJO, SENFOM SE NAZOVI

Čitam danas prije povratka sa godišnjeg odmora u jednim dnevnim novinama panegerički intoniran članak o tome kako zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević, od milja zvani ‘Senf’, od ‘bandićevaca traži 277 milijuna kuna otetih gradu Zagrebu kroz poznate afere’.

Za navijački ton ovog članka, koji o Tomaševiću piše da je ‘od početka političke borbe za vlast u Zagrebu ukazivao na nenamjensko trošenje i previsoke cijene uskuga’, autorici uopće nije bitno da u nabrojanim aferama nije donešena niti jedna jedina pravomoćna osuđujuća presuda!

Odnosno, Tomaševićev zahtjev temelji se na USKOK-ovim i DORH-ovim optužnicama koje ne moraju biti potvrđene sudskom presudom ako akteri afera budu istom oslobođeni krivnje.

U tom slučaju od povrata traženih para naravno da nema ništa….

Ili je možda autorica članka dobro obaviještena iz pravosudnih krugova o konačnom ishodu ovih predmeta???

U međuvremenu, šta god bude, bitno je da medijska mašinerija koja je i dovela na vlast u Zagrebu potpuno nekompetentnog i nesposobnog politikanta, (a koji se za svojeg kratkog mandata već debelo počeo ponašati kao njegov pokojni prethodnik na čijoj se kritici sam uzdigao) nastavi o Tomaševiću i dalje stvarati mit kao sposobnom gradonačelniku i uspješnom lideru.

Pa makar i ta cijela ideja o povratu 277 milijuna kuna, kao i Senfov imidž uspješnog gradonačelnika smrde poput smeća nagomilanog po zagrebačkim ulicama…”, objavio je Vukušić.