Zagrebački gradski zastupnici nezadovoljni Tomaševićevim odgovorima u skupštini!

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine iz redova HDZ-a, Domovinskog pokreta i Mosta uglavnom su bili nezadovoljni odgovorima koje im je dao gradonačelnik Tomislav Tomašević po pitanju ukidanja mjere roditelj-odgajatelj i gospodarenja otpadom.

HDZ-ov zastupnik Mislav Herman istaknuo je i kako nisu zadovoljni gradonačelnikovim odgovorom zašto novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga ima ugovor o djelu, s obzirom da po njihovim saznanjima niti jedan drugi predsjednik uprave u Hrvatskoj nema takav ugovor.

Na konferenciji za novinare u pauzi sjednice Skupštine podsjetio je na HDZ-ove amandmane na mjeru roditelj-odgajatelj, jer se ne slažu s gradonačelnikovim privremenim moratorijem te traže da se ta mjera produlji do 1. lipnja 2022. godine kako bi najbolje mogla ocijeniti ili modificirati.

Po pitanju izmjena Zakona o obnovi koji će uskoro u Sabor i koji bi trebao olakšati imovinsko-pravna pitanja zgrada za obnavu, Herman kaže kako zna da će Vlada izmijeniti svaki zakon “koji na bilo koji način koči obnovu”.

Domovinski pokret ne zna gdje je Škoro

Zastupnici Domovinskog pokreta istaknuli su problem gospodarenja otpadom, kao i nezadovoljstvo odgovorom gradonačelnika na to pitanje, istaknuvši da se odluke moraju hitno donijeti.

Ukidanje mjere roditelj-odgajatelj smatraju da je donesena prebrzo bez dodatne analize. Njihovo je stajalište da tu mjeru ne treba ukinuti, već izmijeniti.

Zastupnike DP-a Slavena Dobrovića i Igora Peternela novinari su pitali znaju li gdje je njihov kolega iz kluba Miroslav Škoro te hoće li ga izbaciti iz kluba.

Odgovorili su kako se Škoro nikome nije javio zašto se nije pojavio na Skupštini te su dodali kako će stranka odlučiti što će biti s njime do idućeg zasjedanja.

O izmjenama Zakona o obnovi koji bi trebao ubrzati obnovu u Zagrebu, kazali su kako treba vidjeti detalje izmjena, ali smatraju da treba pozdraviti sve poteze koji otklanjaju prepreke u obnovi.

Most ima novi prijedlog za roditelja-odgajatelja i Advent

Mostov Marko Sladoljev ustvrdio je kako je gradonačelnik vrlo nervozno odgovarao na njihova pitanja o gospodarenju otpadom u Sesvetama.

“Fokus će nam danas biti mjera roditelj-odgajatelj, mi imamo svoj prijedlog koji ćemo prezentirati na idućoj sjednici. Na ovoj smo tražili evaluaciju dosadašnjeg stanja i projekcije za budućnost u predškolskom odgoju i obrazovanju”, kazao je Sladoljev.

Mostov Lovro Marković najavio je i amandman na prijedlog o najmu javnih površina gdje se definira novi način provedbe javnih natječaja za Advent.

“Podržavamo da se to pitanje uređuje, da se na tom natječaju uzima kao najbolja ponuda ona koja je najviša iznosom, ali smatramo da mnogi tradicionalni obrti i deficitarna zanimanja ne mogu  konkurirati velikim trgovcima, tražit ćemo da se za njih na barem 10 posto lokacija napravi poseban natječaj i posebni kriteriji”, poručio je Marković.

(Izvor:Regionalna.hr)