Prvi put u 28 godina održan sastanak osječko-baranjskog i varaždinskog župana!

Obrazovanje, turizam, gospodarstvo i prometna povezanost bile su glavne teme današnjeg radnog sastanka župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te njihovih suradnika.

Na radnom su sastanku razgovarali o suradnji na svim razinama pošto Varaždinska i Osječko-baranjska županija imaju dosta stvari koje mogu zajednički razvijati. Teme sastanka bile su školstvo, veliki projekt Podravske magistrale, kontinentalni turizam te gospodarstvo, a otkrili su kako su već donijeli i prve zaključke.

Bio je to prvi susret na ovoj razini u 28 godina, od ustrojstva županija. – Ovo je također prvi posjet jednog hrvatskog župana Varaždinskoj županiji u mojem mandatu, tako da me i to raduje. Razgovarali smo o približavanju Osječko-baranjske i Varaždinske županije po pitanju turizma, obrazovanja, kulture i prometne povezanosti, a razgovarali smo i o gospodarskoj suradnji. Ovo je bio prvi radni sastanak, a veseli me da ćemo za četiri godine moći obznaniti rezultate suradnje – rekao je župan Stričak.

Također, otkrio je kako sa županom Anušićem dijeli sličan životni i politički put budući da su obojica bili sudionici Domovinskog rata, a potom načelnici općina, županijski vijećnici i saborski zastupnici, a sada obojica obnašaju dužnost župana.

Varaždinska županija i Osječko-baranjska županija imaju dosta stvari koje mogu zajednički razvijati, a zasigurno će nama biti vrijedna iskustva Varaždinske županije te obrnuto. Razgovarali smo o doista bitnim temama, o školstvu, velikom projektu Podravske magistrale, kontinentalnom turizmu te gospodarstvu, a prve zaključke smo već donijeli. – istaknuo je Anušić.

Suradnja i razmjena iskustva na svim razinama od političkih do gospodarskih, su od iznimne važnosti za uspješno vođenje županije. Stoga smo se rado odazvali pozivu na sastanak novoizabranog varaždinskog župana Anđelka Stričaka s kojim dijelim sličan životni put, od Domovinskog rata do funkcija koje smo obnašali i danas obnašamo. Naše dvije županije imaju slične interese i gospodarske grane koje možemo zajednički razvijati, koristeći međusobne primjere dobre prakse i s ciljem gospodarskog rasta i napretka.Ivan Anušić

Fotogalerija                                                            Foto: Luka Šalamun