Premijer Plenković ugostio bivšeg premijera Ujedinjene Kraljevine Tonyja Blaira!

Tony Blair predstavio je rad Instituta za globalne promjene koji vladama brojnih zemalja prenosi iskustva u provedbi reformi u raznim područjima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Tonyja Blaira, bivšeg premijera Ujedinjene Kraljevine i predsjednika izvršnog odbora Tony Blair Instituta za globalne promjene. Razmijenili su mišljenja o globalnim prilikama, položaju Hrvatske u Europi i svijetu, situaciji u Afganistanu i sigurnosnim izazovima, globalnoj borbi protiv COVID-19 te važnosti postizanja što većeg broja cijepljenih na globalnoj razini.

Razgovarali su o planovima Hrvatske za gospodarski oporavak od COVID-19 krize i obnovi potresom stradalih područja, uz korištenje osiguranih europskih sredstava. Plenković je Blaira izvijestio o poduzetim mjerama Vlade za očuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzeća kao i planiranim ključnim reformama i investicijama u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Naglasio je kako su u nadolazećem razdoblju vanjskopolitički prioriteti članstvo u Schengenskom prostoru 2022. i europodručju 2023, čime će Hrvatska postati dio najtješnjeg procesa europske integracije, priopćeno je iz Vlade.