Osječki gradonačelnik Radić: “Bolja gospodarska slika i novi projekti vraćaju građane natrag!”

OSIJEK PREPOZNAT KAO GRAD AFIRMATIVNIH PROMJENA, POTENCIJALA I BUDUĆNOSTI

“Slika uspješnog Osijeka širi se Hrvatskom! Iskoristimo to kao poziv svima da dođu u naš grad koji spaja urbano i ruralno, digitalno i tradicionalno, odgovorno i opušteno…iako je najava RTL priloga možda još i bolja pozivnica – „Grad na Dravi ne mora se bojati budućnosti“. – Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

RTL-ov reporter Tin Kovačić javio se uživo iz Osijeka ili kako to on kaže “najljepšeg grada za život u Hrvatskoj”, koji je doživio dva velika val iseljavanja mladih 2013. i 2016. godine. No, sada se stvara novi trend vraćanja mladić i rasta nataliteta. Tamo je razgovarao je s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem.

Vijest: https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4091178/osjecki-gradonacelnik-radic-bolja-gospodarska-slika-i-novi-projekti-vracaju-gradjane-natrag/

Gradonačelnik kaže kako je razlog vraćanja ljudi u Osijek bolja gospodarska i društvena slika grada. “U suradnji sa županijom radimo gospodarski centar u vrijednosti od 66,5 milijuna kuna pa evo i jedna ekskluziva je gospodarska zona u Nemetinu će uskoro biti ptpisan ugovor za prodaju zadnje parcele, znači 25 parcela idemo u proširenje gospodarske zone. Od infrastruktirnih projekata bih rekao podvožnjak na Čepinskoj, 93 milijuna kuna je vrijednost projekta”, otkrio je mladi gradonačelnik.

“Krenuli smo i u projektiranje novog vrtića. Stipendirali smo i izvrsnost gdje smo nagradili 109 osječkih maturanata” – Radić

Što se tiče društvenih događanja, gradonačelnik se pohvalio kako je u gradu bilo preko 20 koncerata, Pannonian Challange, Osiječko ljeto kulture, Ljetnih noći. “Također obnova Copa Cabanne gdje smo vidjeli tisuće Osječana koji se kupaju i uživaju na najpopularnijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj. Zaista je bilo puno društvenih događanja i projekata i drago nam je da to podatci pokazuju”, radosno je kazao gradonačelnik.

Na pitanje kako Osječanima prikazati da je dobra odluka ostati u Slavoniji, gradonačelnik je odgovorio: “Tu govorimo o gospodarskoj slici, mnogi gospodarski projekti od starnih i domaćih investitora, ali ono što Osijeku kronično nedostaje je broj mejsta u vrtiću. Svjedočimo situaciji da imamo 160 djece ispod crte. Mi smo kao nova Gradska uprava sebi uzeli za zadatak da ćemo na određeni način napraviti da sva djeca budu upisana u vrtiće”.

“Krenuli smo i u projektiranje novog vrtića. Stipendirali smo i izvrsnost gdje smo nagradili 109 osječkih maturanata”, pohvalio se Radić.

Osječka borba s komarcima

Velika tema među Osječanima su komarci kojih ima mogu i bila je ove godine teška sezona u bobi s njima. Kao novopečeni gradonačelnik jedna od prvih odluka je Radiću bila slanje aviona za špricanje komaraca. “Do danas smo prošli 104 tretmana komaraca u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 36 tretmana. Nagodinu  ćemo napraviti ustanovu i krenuti ćemo ranije u tretiranje komaraca jer oni se riješavaju u ožujku i travnju”. 

(Izvor:RTL.hr)