DP se raspada, a Peternel kritizira medije: “Na tapeti smo već dvije godine, a SDP je puno zanimljiviji..”

Igor Peternel komentirao je za N1 situaciju u Domovinskom pokretu nakon što je, donedavni šef stranke Miroslav Škoro najprije podnio ostavku na mjesto predsjednika, a zatim, nakon javne razmjene verbalne paljbe s novim vodstvom, zatražio i ispisnicu iz stranke.

Peternel odgovarajući na pitanja o ‘odbjeglim zastupnicima’ Domovinskog pokreta kaže da je najveći mogući demokratski skandal prelaženje iz opozicije u poziciju prema želji i dogovorima ispod pulta.

‘Smatram to dokazom političke nezrelosti nas kao društva, koji protiv toga ne ustajemo. Posebno vi iz medija koji niste premijera pritiskali da to ne radi u prošlom mandatu’, govori dodajući da su propitivane stvari u smislu korupcije, ali ne dovoljno u smislu politčke korupcije.

Ne vjerujem da će ljudi koji su izašli iz DP-a činiti vladajući koaliciju’, kaže dodajući da vjeruje da će Ružica Vuković ostati zastupnica Domovinskog pokreta.

Na pitanje znači li Škorin susret s bivšom predsjedicom Kolindom Grabar-Kitarović na jednoj svadbi njegovo novo približavanje HDZ-u, Peternel kaže: ‘Ne bih to na taj način iščitavao. Nije politički zrelo otići u ovom trenutku na takav događaj i dopustiti takve naslovnice. Ali, Škoro sam bira svoje aktivnosti, ne bih o tome. On je zatražio ispisnicu, mislim da je to gotova stvar.’

‘Volio bih da otvorimo još jednu temu, temu ponašanja medija. Mediji su ključna spona između politike i građana. Događa se ozbiljna tema u SDP-u koja prijeti raspadom stranke, a oni su deseta tema, mi smo prva. SDP je puno zanimljiviji od DP-a, tamo dolazi do političkih sukoba, ovdje ne dolazi”, govori.

‘Domovinski pokret je stranka koja je kod nekih medija na tapeti već dvije godine’, kaže Peternel dodajući da su neki mediji jedva dočekali da dođe do ove situacije.

‘Gospođa Vučemilović koja je vrijedna zastupnica i obrađuje važne teme u Saboru je nakon ostavke Miroslava Škore dobila više minuta u eteru nego za cijelog svog mandata’, kazao je za N1.

Na pitanje tko će naslijediti Škoru na mjestu potpredsjednika Sabora, kaže: ‘Nećemo kokošariti ni praviti velike predstave. Razgovarat ćemo s ostalim oporbenim zastupnicima. Nemamo se što fajtati, kako se dogovore zastupnici u okviru opozicijske kvote, tako će biti. Mislim da ne bi bilo logično da Škoro nastavi obnašati tu funkciju.’

“Mislim da s Domovinskim pokretom neće biti problema”, kaže Peternel koji se, prema vlastitim riječima, ne bi ni uključivao u stranku kad bi ona ovisila o samo jednom čovjeku. Dodaje i da bi volio da na unutarstranačkim izborima bude više kandidata, ali što se njega tiče, da bi Ivan Penava bio sasvim dobar kandidat za novog šefa Domovinskog pokreta.

(Izvor:Jutarnji.hr)