Izbačeni Maras ponovno ispunio pristupnicu za povratak u SDP: ‘Nisam kriminalac, volim tu stranku’

Predsjednik tranke Peđa Grbin jasno je kazao kako je Marasovo isključenje kao i isključenje ostalih viđenijih članova koji su ujedno i  saborski zastupnici nastalo kao rezultat političke odluke.

Oko mjesec dana nakon što je izbačen iz stranke bivši ministar i bivši šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras zatražio je da ga se ponovno upiše u stranku.

Kako je sam Maras objavio na društvenim mrežama jučer je preko weba podnio zahtjev za učlanjenje u SDP te je u objavi podsjetio kako je bio 24 godine član stranke i za to vrijeme obnašao brojne dužnosti od potpredsjednika SDP Hrvatske, ministra u SDP-ovoj vladi, bio je i zastupnik SDP-a u četiri saborska mandata, predsjednik SDP Zagreb te predsjednik Forum mladih SDP.  – Nisam kriminalac, nisam napravio štetu stranci, volim SDP i uvijek sam se borio za naše birače. Nije mi teško ništa napraviti za svoju stranku jer za mene SDP nije trenutni predsjednik, za mene je SDP ideja i veliki dio mog života-napisao je Maras. Međutim, kako stvari stoje, od njegovo povratka u SDP teško da će biti išta. Pogotovo dok se ne okončaju unutarstranački izbori, a mjesna organizacija kojoj pripada Maras ne dobije novo vodstvo obzirom da trenutno No upitno je i da li će novo vodstvo, nakon što se izabere, Marasu dati zeleno svijetlo za povratak.

Naime, predsjednik tranke Peđa Grbin jasno je kazao kako je Marasovo isključenje kao i isključenje ostalih viđenijih članova koji su ujedno i  saborski zastupnici nastalo kao rezultat političke odluke. Nije tajna da aktualno vodstvo smatra kako je Maras naštetio Jošku Klisoviću u kampanji za gradonačelnika Zagreba obzirom da se nije htio „na vrijeme“ povući iz te priče i da ga je Grbin morao, kako su kazali izvori, micati s mjesta šefa zagrebačkog SDP-a putem medija.