Unikom nastavlja sa uređivanjem Grada! Uređena trim staza, drvljanik, Trg Ante Starčevića,..

Mario Turalija, novi direktor Unikoma Osijek: “Za još bolje usluge ćemo aplicirati za EU novac!”

Foto: Mario Turalija

Mario Turalija preuzeo je novu dužnost direktora Unikoma od dosadašnjeg direktora Davora Vića. Turalija dolazi s iskusne pozicije zamjenika predsjednika uprave HAMAG BICRO-a, provedbom projekata EU, financijama, kontrolom kvalitete, strategijom i upravljanjem. Bio je predsjednik uprave i daruvarske pivovare, član uprave i generalni direktor Hotela Vukovar, znanje i iskustvo brusio je i u bankarskom sektoru. Na čelno mjesto u Unikomu izbarao ga je novoimenovani Nadzorni odbor tvrtke. Mario Turalija svoje višegodišnje menadžersko iskustvo iskoristiti će za razvoj najveće komunalne tvrtke u Osijeku.

Više će biti naglasak na podizanje kvalitete usluga, nastavak dobrih projekata, sve to na način da idejama i provedbom ne opteretimo gradski proračun i budžete građana, već suprotno, da ih rasteretimo, a crpeći sredstva EU, apliciranjem na fondove. Tu se, usuđujem reći, imam priličnog znanja i iskustva “– Direktor Unikoma Mario Turalija.

Turalijin CV ostavlja impresivan dojam koji može pomoći Unikomu i novom gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću, može li Unikom biti izazov u njegovoj karijeri? Turalija takvu pretpostavku odbacuje.

“Vodio sam projekte, timove, poduzeća, od 100, 150, 200 ljudi. Naravno da će Unikom biti i jest izazov, a da ne govorim o želji podizanja razine usluga. Dosta sam se naslušao i naprimao poruka o gdjegod slabije očišćenim, pokošenim ulicama. Želim čist i zelen grad, što Unikomova svrha i jest. Nastaviti ćemo podizati ovu visoku razinu razdvajanja otpada, a i Zoološki vrt, koji je u lošem stanju, mora blistati. Dakle, izazova apsolutno ima, a želje sugrađana i mene su iste.”Mario Turalija.

“Veliki se broj naših sugrađana voli rekreirati na Lijevoj obali, pravoj oazi od gradske gužve. Osobito im je omiljena staza za brzo hodanje. Od danas će im ova lokacija biti sigurno još draža, jer su ove velike zelene površine nakon dugo vremena opet dobile svoj uredan i šarmantan izgled.”– Unikom Osijek

Unikomovi “zelenaši” i “higijeničari” preselili su i na Drvljanik, gdje se uređuju zapuštene javne zelene površine, na zadovoljstvo žitelja ovoga dijela grada.

Kad nema prolaznika, kako bi nesmetano obavljali svoj posao. Tako je na redu bio Trg Ante Starčevića, gdje su se temeljito prali prostori oko i ispod klupa. U Gundulićevoj ulici čistili su se rubnjaci, zarasli u korov.