Turistička sezona jako dobra, bolja od svih očekivanja u pogledu i dolazaka i noćenja i prihoda!

PVRH Andrej Plenković na sjednici Vlade RH: Prihodi u srpnju i kolovozu čak su i veći nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019. godine. To je dobro za nacionalnu ekonomiju i hrvatske ljude. Gosti su prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju, čemu su pridonijele i naše balansirane mjere. PPVRH Davor Božinović: Hrvatska će i dalje čvrsto štititi svoju granicu, a EU aktivno radi na sprječavanju novog migrantskog vala. Afganistanci bi trebali biti zbrinuti što bliže svojoj državi. Europa više ne može i ne želi masovno primati migrante. Europska politika danas je jasna – zaštita vanjskih granica EU-a.

Otvarajući 72. sjednicu Vlade RH, predsjednik Andrej Plenković osvrnuo se, po običaju, na aktualne teme. Prvo je izdvojio sastanak s cijelim turističkim sektorom, koji je održan prošlog tjedna u Opatiji, ocijenivši ga vrlo uspješnim.

Prihodi veći nego pretkrizne 2019.

Istaknuo je da je turistička sezona vrlo uspješna, iznad očekivanja i u pogledu dolazaka i u pogledu noćenja te prihoda i fiskalizacije:

– Prihodi u srpnju i kolovozu čak su i veći nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019. godine. To je dobro za nacionalnu ekonomiju i hrvatske ljude. Gosti su prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju, čemu su pridonijele i naše balansirane mjere.

Vodimo računa o nacionalnim interesima i dignitetu Domovinskog rata

Na kraju se predsjednik Vlade RH i HDZ-a osvrnuo na sastanak s ratnim zapovjednicima na temu zamolnica iz Bosne i Hercegovine. Kazao je da će nadležno Ministarstva pravosuđa detaljno proučiti pristiglu dokumentaciju. Nakon što Ministarstvo pripremi izvješće, Vlada će se donijeti odluke:

– U svakom slučaju, vodimo računa o nacionalnim interesima, o našim ratnim zapovjednicima, o oslobodilačkom karakteru vojno-redarstvene operacije Bljesak i Oluja. Vodit ćemo računa o onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i o onome na čemu je moderna Hrvatska utemeljena, a to je Domovinski rat i njegov dignitet.

JASNA POLITIKA ZAŠTITE GRANICA I SPRJEČAVANJA MIGRANTSKOG VALA! 

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodatno je naglasio da će Hrvatska i dalje čvrsto štititi svoju granicu, a da EU aktivno radi na sprječavanju novoga migrantskog vala:

– Afganistanci bi trebali biti zbrinuti što bliže svojoj državi. Europa više ne može i ne želi masovno primati migrante. Europska politika danas je jasna – zaštita vanjskih granica EU-a. Optimist sam, vjerujem da ćemo izbjeći migrantsku krizu & scenarije koje smo gledali prije nekoliko godina.