Ressler: Nametanje moralne krivnje Hrvatima za situaciju u Afganistanu je opasno i apsurdno!

Motiv takvih pokušaja je krajnje lijeva ideologija neodgovornih migracija protiv koje se od početka mandata borimo i u Europskom parlamentu.

Trebamo pokazati humanost prema ljudima koji s obiteljima bježe iz Afganistana u strahu za svoj život, osobito skrbeći za žene, djecu i starije, ali pokušaji različitih platformi da se Hrvatska prikaže kao odgovorna za trenutnu situaciju su apsurdni i opasni, ocijenio je europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP). 

U odnosu na 2015. kada su pokazane sve manjkavosti politike propuštanja i neupravljanja granicama, Europa je danas daleko spremnija i odlučnija u sprječavanju stihijskih nekontroliranih migracija. To je prvi preduvjet zajedničkog europskog pristupa ovoj humanitarnoj krizi, ali i dugo očekivane reforme europskog sustava azila, smatra Ressler koji obnaša i dužnost člana najužeg tima europskih pučana za pregovore o novom Paktu za migracije i azil.  

Kako stoji u priopćenju, Hrvati znaju što znači biti prisiljen napustiti svoje domove, ali nametanje odgovornosti za trenutnu situaciju je apsurdno i opasno.  – Hrvatska može opet pokazati svoje srce i pomoći u skladu s našim mogućnostima. Međutim, potpuno je promašeno nametanje moralne krivnje hrvatskim građanima. Motiv takvih pokušaja je krajnje lijeva ideologija neodgovornih migracija protiv koje se od početka mandata borimo i u Europskom parlamentu, stoji u priopćenju.