Osijek ima najveći broj certificiranih OPG-ova u Hrvatskoj! Radić: “Tako će i ostati!”

KUPUJEMO ZDRAVO, DOMAĆE I PROVJERENO

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i zamjenica Jasenka Crnković s direktorom gradske tvrtke Tržnica d.o.o. Igorom Medićem i predstavnicima Udruge hrvatskih tržnica, u sklopu projekta „Proizvodi hrvatskog seljaka“, uručili su certifikate, ukupno njih 80, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama.

„Ovime je gradska tvrtka Tržnica Osijek po 13 put. potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje i ono što je najvažnije podrijetlo proizvoda. Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama odnosno u plastenicima i vrtovima. Osim što štitimo domaće proizvođače, istovremeno štitimo i kupce koji upravo na osječkim tržnicama s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode“ – Ivan Radić.

„Ovdje imamo svježe ubrane i dopremljene kvalitetne domaće proizvode, što je osobito važno jer na taj način našim sugrađanima i posjetiteljima nudimo mogućnost zdravije prehrane. Ono što je jučer bilo u zemlji, danas je na stolu. Upravo iz tog razloga i moja obitelj svake subote dolazi na ovu tržnicu radi nabavke svježih, zdravih i domaćih prehrambenih proizvoda“– Jasenka Crnković.

Inače, prema podacima Udruge hrvatskih tržnica, Grad Osijek je prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda u Hrvatskoj. Prema riječima gradonačelnika Radića na tome će se ustrajati i u budućnosti. – Grad Osijek.

Mjesto gdje se u prijepodnevnim satima može pronaći najviše Osječana koji žele domaće proizvode slavonskih OPG-ova, zasigurno je naša Tržnica. Dodijelili smo 80 certifikata OPG-ovima čime smo potvrdili status tržnice na kojoj građani s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode.” – Ivan Radić

Osobito smo ponosni što je Grad Osijek prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda. Na tome ćemo ustrajati i u budućnosti.