Plenković čestitao Čoviću 31. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH: “Tri desetljeća čuvate identitet hrvatskog naroda!”

Predsjednik HDZ-a poslao je pismo Čoviću u kojm piše kako mu je drago da njihove dvije stranke njeguju bliske odnose.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je Draganu Čoviću 31. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH, kako ističe u pismu, “stožerne i najsnažnije stranke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”.

– Poštovani predsjedniče, u povodu 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice BiH zadovoljstvo mi je čestitati Vama i svim članicama i članovima stožerne i najsnažnije stranke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući tome što više od tri desetljeća baštini vrijednosti i čuva identitet hrvatskog naroda te zagovara njegovu punu jednakost, HDZ BiH je dosad postigao niz izbornih uspjeha te se učvrstio kao nezaobilazni politički čimbenik koji pridonosi stabilnosti i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine na korist sva tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, piše Plenković u pismu Čoviću.

Kaže kako mu je drago da njihove dvije stranke njeguju bliske odnose te što kontinuirano produbljuju suradnju u interesu Hrvatske i BiH, uključujući i na važnom pitanju ostvarivanja ustavne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

– Pozdravljam i proeuropski smjer HDZ-a BiH, koji daje vrijedan doprinos zahtjevnom reformskom putu Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, na čemu uvijek možete računati na našu iskrenu potporu. Želim Vam mnogo uspjeha u daljnjem radu na dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, zaključuje Plenković u svom pismu Čoviću.