Radić diže avione! Nastavlja se borba protiv komaraca

10. kolovoza 2021. godine , između 19 i 22 sata, provest će se aviotretiranje iz zraka na području Sarvaša i Nemetina.

Istog dana u večernjim satima tretirati će se komarci sa zemlje, također u Saravšu i Nemetinu te i u Vinogradskoj, Klisi i Tenji. Sljedećeg dana, 11. kolovoza, avionom će se „zaprašivati“ komarci u Josipovcu, Višnjevcu, na Lijevoj obali i u rubnim dijelovima Grada sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Toga dana će se sa zemlje u jutarnjim satima metodom hladnog orošavanja odraditi tretman na području cijelog Grada Osijeka dok će u večernjim satima biti tretirani Josipovac, Višnjevac, Cvjetno i Brijest.

„Monitoring terena na području grada Osijeka pokazao je potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca, stoga smo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odlučili da u naredna dva dana, 10. i 11. kolovoza, napravimo sveobuhvatno tretiranje sa zemlje i iz zraka, na ukupno 8.111 hektara, kako bi u kratkom roku postigli maksimalni učinak”, najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice. Zaključno s danas najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo odnosno provesti će 86 tretmana suzbijanja komaraca za što će biti utrošeno 4.813.512,25 kuna.