Vandali s Kopike će biti sankcionirani! Grad Osijek: Podnesena je kaznena prijava

Foto: Grad Osijek

Još jedna u nizu nepodopština pojedinaca zabilježena na Kopiki, a gradonačelnik Ivan Radić osuđuje svako takvo (ne)djelo. Naglasio je, ponovno, kako vandali s Kopike moraju biti sankcionirani pa je stoga i podnesena kaznena prijava.

“Uloženi su izniman trud i napor te znatna financijska sredstva da od popularne osječke Kopike ovog ljeta napravimo najljepšu kontinentalnu plažu u Hrvatskoj. Prošli vikend su vandali uništili odbojkašku mrežu, oštetili kabine za presvlačenje, pokidali ležaljke, a radnici koji svako jutro čiste prostor kupališta naišli su na razbijeno staklo i hrpu razbacanog smeća. Grad neće tolerirati ovakvo ponašanje i zato sam zatražio podnošenje kaznene prijave”, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Slijedom naloga gradonačelnika, gradska tvrtka Sportski objekti d.o.o., u čijem su vlasništvu stvari postavljene na Kopiki i koja upravlja kupalištem, podnijela je kaznenu prijavu nadležnim tijelima kao i zahtjev za naknadom štete. Cilj je, navode u gradskoj upravi, odaslati jasnu poruku kako niti jedna šteta i nepoštivanje gradske imovine neće biti tolerirano.

Navedeno je, sukladno poruci gradonačelnika, kako Grad Osijek i njegovi građani osuđuju vandalsko ponašanje neodgovornih pojedinaca. Grad i Osječani zajedno žele i dalje graditi sigurno i zadovoljno okruženje, kakvo Osijek i jest, grad s mentalitetom pobjednika, u ovom slučaju nad vandalima. Navedenom procesu pristupit će se, poručuje se, sustavno i dosljedno, a jedan od važnih koraka jest i uključivanje nadležnih tijela kako bi učinci bili konkretni i dugoročni.

(Izvor: Glas-Slavonije.hr)