General Lošo o optužbama iz BiH: “Znam tko stoji iza toga!!”

General Lošo

Ministarstvo pravosuđa i uprave u Zagrebu potvrdilo je u subotu da je od bosanskohercegovačkih tužitelja primilo dokument u kojem traže da Hrvatska preuzme progon 14 generala zbog navodnih zločina u operaciji Bljesak 1995.

Prema hrvatskim medijima, na popisu tužitelja iz BiH su generali Pavao MiljavacMladen MarkačMarijan MarekovićDavor Domazet Lošo, Luka Džanko te trojica umrlih generala Petar StipetićImra Agotić i Ivan Basarac.

Lošo: Sve to stiže iz Banja Luke

Dakle, prava adresa je Banja Luka:

“Kad su u pitanju Srbi, jer je ovdje riječ o srpskoj politici, onda ništa nije iznenađujuće. Nitko ne govori tko iza toga stoji: To je iz Banja Luke poslano u Sarajevo, a ovima u Sarajevu vjerojatno je bilo čak i drago da se to može vratiti Hrvatskoj i da u mediji o tome pišu”, kaže nam Lošo.

“I sve je to tempirano. Danas (subota) je zadnji dan Oluje, sutra, 8. kolovoza, potpisana je predaja 21. korpusa. Dakle, Srbi sve operacije oslobađanja okupiranih područja Republike Hrvatske koja su posljedica velikosrpske agresije žele prikazati dvojbenim, zločinačkim i prozivati“, kaže admiral.

“Vidim, kad je o Oluji riječ, da ovi u Srbiji – a i neki ovdje u Hrvatskoj – sve više ‘cvile’. I nek’ cvile, mi ne trebamo obraćati pozornost na to zato što su u laži, a laž ima svoju zakonitost. Ako izgovorite jednu laž, da bi je obranili vi morate imati deset novih laži, a onda za tih deset morate imati sto… Ovo se sve događa jer njih boli onaj trenutak kad su generali Gotovina i Markač oslobođeni u Haagu i sve je njihovo palo u vodu. Ne znaju više što izmišljaju, iduće godine će opet nešto, a to je dobar znak da im ne ide, da njihove laži ne padaju na plodno tlo.”

“U operacija Bljesak, koja je globalno bila sastavni dio Oluje, ali su se stekli uvjeti da se izvede samostalno, ni jedan hrvatski vojnik nije prešao u BH-teritorij. Ne znam zašto su naši ovo objavili zadnji dan Oluje, mogli su odmah: očigledno je po govoru u Kninu predsjednik Milanović znao i zato je poslao jasnu poruku, svatko je mogao iščitati da to već je došlo u Hrvatsku”, rekao nam je Domazet za kraj.

(Izvor:Regionalna.hr)