Blinken nominirao Hrvatsku za ukidanje viza, Plenković: Realizirat ćemo još jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Hrvatske!

Foto: – Premijer Andrej Plenković, zajedno s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom . foto HINA / Tomislav Pavlek / tp

Premijer Andrej Plenković zahvalio je putem Twittera američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu na današnjem pozivu Hrvatskoj u Program izuzeća od viza (VWP), čime bi hrvatski građani u konačnici mogli putovati u SAD bez viza.

Poziv Hrvatskoj u američki Program izuzeća od viza jedan je od posljednjih koraka za ukidanje viza hrvatskim državljanima, potvrdio je premijer Plenković.

‘Uz intenzivan rad Vlade, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i MUP-a na ispunjenju uvjeta, realizirat ćemo jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Hrvatske!’, tvitao je Plenković.

Državni tajnik Blinken prethodno je objavio da nominiranje Hrvatske u Program izuzeća od viza dolazi nakon ogromnog napretka u ispunjavanju strogih standarda kojima moraju udovoljiti sve zemlje s bezviznim režimom putovanja u SAD.

‘Veselimo se još snažnjim američko-hrvatskim odnosima’, poručio je Blinken.

Gordan Grlić Radman i Antony Blinken
Gordan Grlić Radman i Antony Blinken Foto: Blinken SAD


‘Potvrđujemo partnerstvo Hrvatske i SAD-a, a najveću korist od ukidanja viza imat će hrvatski državljani koji će moći nesmetano putovati u SAD. Radujemo se daljnjem razvijanju gospodarske suradnje i poslovnih veza!’, napisao je premijer Plenković.Mark Fleming, otpravnik poslova veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, poručio je da je službena nominacija Hrvatske važan korak naprijed u procesu izuzeća od viza. Čestitao je Vladi i MUP-u na marljivom radu Hrvatske, te izrazio ponos zbog tog uspjeh

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s